Catalogi Berends Bredee Callenbach Meinema Milborn Voorhoeve Jan Haan H. ten Brink

Catalogi


Van een aantal uitgevers van zondagsschoolboekjes, zoals Callenbach, Meinema, Milborn, Voorhoeve, zijn hier catalogi opgenomen. Ze vormen een bron van informatie over welke boeken er verschenen zijn en wanneer. Alle relevante informatie eruit is verwerkt op deze website. Bij het LM, het Letterkundig Museum, berust een groot deel van het archief van de uitgever Meinema, met name catalogi, brochures en originelen van illustraties. Ook bij het HDC, het Historisch DocumentatieCentrum aan de VU te Amsterdam berust een deel van het Meinema-archief waaronder ook catalogi. Door de welwillende medewerking van Stichting Oud Nijkerk zijn er een zeer groot aantal catalogi van uitgeverij Callenbach opgenomen kunnen worden.
Druk op de onderstaande link Zoeksysteem in alle catalogi om direct in alle pagina's van alle catalogi te zoeken of klik op een van de onderstaande links om van de betreffende uitgever catalogi te openen.

ZOEKSYSTEEM IN ALLE CATALOGIUitgeverij W.D. Meinema N.V., Delft


Zie ook: Richard van Schoonderwoerd, W.D. Meinema als uitgever van kinderboeken (1926-1974), Boekenpost 123, jan/febr 2013, blz. 32-34