Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronFré van Hoorn

Vlammetje en haar vriendjes, druk 2, 45 blz.
prijs f 0,90; gecartonneerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een meisje uit Den Haag, dat op de kleuterschool gaat, mag een vriendje van school meenemen op vakantiereis Met de familie. Ze hebben een aardig huisje in het bos gehuurd. Hier vermaken zij zich best. In een zandkuil geraakt ze in levensgevaar, maar het loopt gelukkig goed af. Blij en opgewekt keren ze weer naar huis terug.
Conclusie: Het is voor de jongeren een prettig leesbaar boekje. De godsdienstige inhoud blijft wat aan de magere kant, maar toch heeft dit boekje nog enigszins een evangeliserende strekking. Het is wel bruikbaar voor onZe uitdeling op Kerstfeest.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1957

Open Boekbeoordeling.
Fré van Hoorn

Vlammetje en haar vriendjes, druk 2, 45 blz.
7 t.d.t., G.K.C.B., M. 8-10 j., (zie B.B. 1957). Zeer aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1961

Fré van Hoorn

Vlammetje en haar vriendjes, druk 2, 45 blz.
prijs gecartonneerd f 0,90; meisjesboek.
Inhoud: Een Haagse familie huurt een huisje in de bossen. 't Gezin gaat met een jongetje uit een ander gezin er heen. 't Gezin dat godsdienstloos is, stuurt Vlammetje naar een christelijke kleuterschool. In de vakantie komt men in aanraking met een Haagse jeugdleider, die bij het kampvuur over Christus vertelt en met de familie God dankt voor 'n redding. Strekking: Een onchristelijk gezin wordt geconfronteerd op een zeer eenvoudige manier met het evangelie. Op een jong kind maakt 't een diepe indruk. Ook de ouders gaan er over nadenken.
Conclusie: Goed verteld. De eenvoud van het kindergeloof en de moed om er voor uit te komen blijkt uit 't bidden aan tafel. Een telkens wijzen op zeer kinderlijke manier maakt 't boekje zeer goed bruikbaar.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1961

Open Boekbeoordeling.