Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Margreet Bruijn

De wonderketting, druk 1, 124 blz.
Een verhaal waarin sprookje en werkelijkheid verweven zijn en dat bovendien vol avontuur is, schreef Margreet Bruijn: De wonderketting. Het is een sprookje van een toverketeltje en een toverketting van 100 kralen, stenen leeuwen en een zwanebeeld. De zin van het verhaal ligt in de moed der volharding. Om de goede stijl en de aardige illustraties en de rijke inhoud kan dit boekje van harte worden aanbevolen.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1954-55

Open IDIL-Gids.

Margreet Bruijn

De wonderketting, druk 3, 128 blz.
De wonderketting door Margreet Bruijn. Een derde druk die nauwelijks nog aanbeveling behoeft. Janneke van Dalen woont in de boswachterswoning van het landgoed Rozenburg. Rudolf, de kleinzoon van de baron komt er logeren omdat zijn moeder ernstig ziek is. En dan beleven die twee een wonderlijke zomer. Een prachtig verhaal, waarin droom en werkelijkheid prachtig verweven werden. De vele zwartwit illustraties door Alie Evers zijn bijzonder geslaagd. (geb. f 3,25)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1965-66

Open IDIL-Gids.

Margreet Bruijn

De wonderketting, andere uitgave van 1996, 126 blz.
gekartonneerd, geïllustreerd, voor jongens en meisjes van 7 -10 jaar. Prijs f 14,95.
Korte inhoud: Op het landgoed Rozenburg wonen Janneke, de tuinmansdochter en Rudolf, de kleinzoon van de baron, wiens moeder heel ziek is. Een oud koperen waterketeltje blijkt een toverketeltje te zijn. Dat wijst de weg om de honderd kralen te vinden die samen een wonderketting vormen. Als de honderdste kraal gevonden zal zijn, wordt de zieke moeder gezond.
Beoordeling: Een sprookjesachtig boek met een strekking, die met geloof en godsdienst niets van doen heeft. Niet aanbevolen. Ede M. C. Romein-Vroegindewey
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1996

Open Boekbeoordeling.