Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJan Stehouwer

De val van het roofslot, druk 1, 117 blz.
geb. in 4-kleurenomst., geill. Geschikt voor jongens 10-12 jaar. Prijs f 10,95.
Inhoud: Het roofslot wordt bewoond door Heer Rudolf. Hij oefent een ware terreur in de omgeving uit. Twee broertjes, Gilles en Rudolf, luisteren een gesprek af tussen enkele mannen van Heer Rudolf. Ze zullen het kasteel van Heer Diederik overvallen. De twee jongens moeten dit geheim aan Heer Diederik gaan vertellen. Toch zijn ze onvoorzichtig met het geheim. Dit heeft ernstige gevolgen: de verrader op Diederiks kasteel is op de hoogte - de vader van de jongens wordt meegenomen - het kasteel wordt aangevallen. Toch moet Heer Rudolf, de roofridder, het onderspit delven.
Conclusie: het verhaal speelt in de riddertijd. Dit zal vooral de jongens wel aanspreken. Er zitten spannende momenten in het verhaal. Evenals de vorige boeken van deze schrijver heeft ook dit boek een goede, ernstige strekking.
Eindoordeel: warm aanbevolen. A.D.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1984

Open Boekbeoordeling.
Jan Stehouwer

De val van het roofslot, druk 1, 117 blz.
geb.; met enkele goede zwart-wit illustraties. Geschikt voor jongens vanaf 10 jaar. Prijs f 10,95.
Inhoud: Twee boerenjongens wonen in het gebied waar roofridder Rudolf de omgeving onveilig maakt. Tenslotte moeten ze vluchten naar het kasteel van ridder Diederik, die een edel mens blijkt te zijn. Na veel spannende avonturen wordt de roofridder uitgeschakeld en de jongens mogen daar een grote rol in spelen.
Conclusie: Een spannend jongensboek uit de middeleeuwen. Er is een goede beschrijving van de leefwereld van toen o.a. door te vertellen wat monniken in die tijd allemaal deden. De stijl is goed en het geheel is vlot geschreven.
Eindoordeel: warm aanbevolen. R. Bartels
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1985

Open Boekbeoordeling.