Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronLenie Stafleu-Kruikemeier

Vleugels te koop, druk 1, 62 blz.
prijs f 1,35 gebonden; jongensboek.
Inhoud: Riks vader werkt ver over zee. Wat zou Rik hem graag eens opzoeken! Maar hij moet wachten tot vader met de kerst thuiskomt. Eens leest hij op een bordje: "Vleugels te koop." Die zou hij moeten hebben, dan kon hij naar zijn vader vliegen. Wat een vergissing, want... Strekking: We moeten het onmogelijke niet willen, maar onze tijd afwachten. De wereld van de grote mensen is een heel andere dan dit van onze dromen als kind. Wat we beloven moeten we doen. Gebruik van kerstboom.
Conclusie: Het is een heel aardig boekje voor jongere kinderen, vlot geschreven en met goede levenslessen. De kerstboom wordt gebruikt als een algemeen verschijnsel, niet om het kerstfeest mee op te sieren.
Eindoordeel: matig aanbevolen,
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
Lenie Stafleu-Kruikemeier

Vleugels te koop, druk 1, 62 blz.
Vleugels te koop door Lenie Stafleu-Kruikemeier bevat enkele episoden uit het leven van de vijfjarige Rik. Op zekere dag ziet de jongen ergens op een huis het bordje 'Vleugels te koop'. Hij rust niet voor hij er alles van weet, want Rik zou zo heel graag willen vliegen. Maar dan bemerkt hij, dat eenzelfde woord meerdere betekenissen kan hebben. Het frisse verhaal is leuk geillustreerd met houtskool-tekeningen door Tiny van Asselt. (geb. f 1,35)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.