Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



N.M. Schouten

Dorus trommelgraag, druk 1, 29 blz.
prijs f 0,45; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Dorus is een meisje van 9 jaar, dat eigenlijk Doortje heet, maar die steeds Dorus genoemd wordt. Ze heeft ook een voorkeur voor jongensspelletjes, is dol op trommelen. Dat trommelen brengt haar in moeilijkheden: eerst vergeet ze een recept te halen bij de dokter, die er haar tussenneemt. Straf: twee uur trommel missen. Dan trekt een muziekkorps haar weg van haar broertje, op wie ze moest passen en - de deur valt achter haar dicht. Straf: twee weken niet trommelen. Strekking: Opgaan in eigen genoegens is verkeerd. Eerlijk opbiechten is de beste oplossing.
Conclusie: Kan de ondeugden leren bestrijden. 't Jongensspel door meisjes: is 't wel goed, dat te bevorderen? Vlot geschreven, dus
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.
N.M. Schouten

Dorus trommelgraag, druk 1, 29 blz.
N.M. Schouten schreef een eenvoudig boekje met een bijzonder mooi pedagogisch trekje: eerlijkheid tegenover ouders. Het gaat over een negenjarig meisje Doortje, in de wandeling Dorus genaamd, omdat ze eigenlijk een halve jongen is. Deze Dorus Trommelgraag die, zoals blijkt, dol op trommelen is, beleeft samen met haar vriendje Pieter, twee avonturen. Deze worden vlot verteld en leuk geïllustreerd. (f 0,45)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1956-57

Open IDIL-Gids.