Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



L. Vogel

Echte vriendschap, druk 1, 91 blz.
leeftijd vanaf plm. 8 jaar, gebonden, 8 mooie zwart-wit tekeningen door Jaap Kramer, geschikt voor meisjes. Prijs f 9,25.
Inhoud: Arja van Zanten en Hillie Merwega zijn dikke vriendinnen. Als Meester Verwel op school de geschiedenis vertelt van de verlamde man, die door vier vrienden naar de Heere Jezus wordt gebracht door het opengebroken dak van een huis, wijst hij de klas op de betekenis van echte vriendschap. Arja en Hillie worden hierdoor aan het nadenken gezet. Zij komen in contact met Emmy, een meisje van hun leeftijd, dat niet lopen kan. Op allerlei manieren gaan zij - en later de hele klas van groep zes - Emmy helpen. Zij leven ook heel erg met haar mee, als zij aan haar beide benen geopereerd zal worden. Gelukkig blijkt deze zware ingreep zó door de Heere gezegend te worden, dat Emmy na lange tijd kan leren lopen.
Conclusie: Het is een verkwikking dit mooie boekje te lezen. Het thema "naastenliefde" wordt heel fijn uitgewerkt in dit verhaal. Het loopt als een gouden draad er doorheen en wordt heel praktisch ingevuld. Juist in deze tijd van toenemende "ik"-gerichtheid is er een dringende behoefte aan een boekje als dit. Wat een rijke zegen mocht er uitgaan van die eenvoudige Bijbelvertelling. Vandaar:
Eindoordeel: warm aanbevolen. Kr. a/d IJ. W.M.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1993

Open Boekbeoordeling.