Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Marian van Bergen

Eef's nieuwe taak!, druk 1, 164 blz.
prijs f 3,25; gebonden; meisjesboek.
Inhoud: Nadat Eef Hardeman haar diploma van de Huishoudschool heeft gekregen, gaat ze in betrekking bij de fam. Meerman in de stad. Ze heeft het daar best naar haar zin. Ze heeft veel strijd met haar hoge hart. Eefs vader wordt ziek en sterft. Dan overwint Eef zichzelf. Ze ruilt met haar zus Anneke en komt zelf bij moeder terug om een pension te drijven. 't Boek eindigt met twee verlovingen. Strekking: Een gewoon, eenvoudig meisje komt in de stad en handhaaft zich daar uitstekend. Ze moet veel leren, maar mag ook anderen tot zegen zijn. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een mooi boek, maar niet geschikt voor de meisjes van onze Z.S. Meer voor meisjes van 16 jaar. Positief chr. inhoud.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1954

Open Boekbeoordeling.
Marian van Bergen

Eef's nieuwe taak!, druk 1, 164 blz.
De 16-jarige Eef, dochter uit een eenvoudig tuindersgezin, is de hoofdpersoon uit Eefs nieuwe taak, door Marian van Bergen. Ze gaat als hulp in de huishouding naar de stad, bij een sympathieke familie, en maakt er kennis methaar toekomstige levensgezel. Als vader ziek wordt en sterft, komt Eef naar huis terug, om met moeder een pension te beginnen. Een door en door vroom-protestants boek, degelijk van inhoud, maar weinig origineel.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1954-55

Open IDIL-Gids.