Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronTineke Dooge-Verra

Een fijne zomer, druk 1, 105 blz.
Tineke Dooge-Verra
Een fijne zomer

Maarten en Jimmy zijn dikke vrienden. Als na de strenge Canadese winter het voorjaar en de zomer weer komen maken ze veel plannen, maar pas als de vader van Maarten en de oudere broer van Jimmy zich ermee bemoeien kan een plan echt worden uitgevoerd. Ze gaan logeren bij die broer die ergens in de uitgestrekte wouden in het Canadese bergland als vakantiewerk een eenzame brandtoren gaat bemannen. Dan wordt het met recht een onvergetelijke zomervakantie.

Uitgeverij G.F. Callenbach by Nijkerk
ISBN 90 266 4545 7
J. 10 jaar e.o.
Omschrijving inhoud in boek
Tineke Dooge-Verra

Een fijne zomer, druk 1, 105 blz.
Geschikt voor jongens van 10 jaar en ouder.
Inhoud: In het Canadese bergland mogen Maarten en Jimmy, twee gezworen kameraden, een paar weken vakantie doorbrengen bij Peter, die op een eenzame post een brandtoren moet bemannen. Het wordt een heel bijzondere vakantie; ze maken allerlei dingen mee, naast spannende avonturen ook angstige belevenissen. Een vakantie om nooit te vergeten.
Conclusie: Een aardig verhaal. De verteltrant is niet spannend, soms zelfs langdradig. Taal en stijl zijn soms wat moeilijk voor kinderen van die leeftijdsgroep. Godsdienstig is het wat oppervlakkig, alle kinderen, die sterven, mogen als Gods kinderen op de nieuwe hemel en aarde wonen.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1984

Open Boekbeoordeling.
Tineke Dooge-Verra

Een fijne zomer, druk 2, 105 blz.
gebonden, geïllustreerd, geschikt voor jongens van 10-12 jaar. Prijs: f 12,50.
Inhoud: Na de strenge Canadese winter gaat Maarten met zijn ouders en zijn vriend Jimmy naar het woeste bergland om daar een paar weken vakantie door te brengen. Het is een moeilijke reis door droge rivierbeddingen en tegen steile heuvels op. Ze slapen onderweg in tenten op een kampeerterrein. Op een zware tocht door de bergen menen ze dat ze het spookdier "Big foot" ontdekken. Tenslotte komen ze bij Peter, die de brandtoren moet bemannen. Ze vinden het jammer als vader en moeder hen weer komen halen.
Conclusie: Een aardig boekje, dat een goed idee geeft van het soms ruwe leven in het Canadese bergland. Taal en stijl zijn goed. Godsdienstig is het aanvaardbaar.
Eindoordeel: Aanbevolen. C. L. Maaskant
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1992

Open Boekbeoordeling.