Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronPhia van den Berg

De witte cobra, druk 1, 76 blz.
prijs f 1,50 gecartonneerd; jongensboek.
Inhoud: Een verhaal uit Pakistan. Zafar moet voor zijn moeder en broertjes en zusjes zorgen. Hij doet dat niet altijd op een eerlijke manier. Hij komt in aanraking met de zendeling Gustaf, die zijn vriend wordt. Hij gaat naar de stad, waar hij een chr. familie ontmoet. Later komt hij in het dorp terug. Daar maakt hij het goed met de man, van wie hij koren heeft gestolen. Strekking: "Hebt uw vijanden lief." Zedekundig-godsdienstig. Gebruik van Heer.
Conclusie: Wel aardig boekje. Het geeft iets weer over de levensomstandigheden in Pakistan. Misschien wel goed, dat onze jeugd daar eens iets van leest. Geschikt voor jongens van 10-12 jaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
Phia van den Berg

De witte cobra, druk 1, 76 blz.
De witte Cobra door Phia van den Berg begint fris te vertellen van een jongen uit Noord-Pakistan, die met zijn twaalf jaar voor moeder en het gezin moet zorgen. Hij doet dat door koren weg te halen van het land, dat men na vaders dood voor een te lage prijs zijn moeder afhandig heeft gemaakt. Dan ontmoet Zafar een zendeling en wordt het verhaal een onwezenlijk evangelisatie-stukje, met een schimmig en bloedeloos soort christendom, dat allesbehalve overtuigend werkt. Het slot is erg onbevredigend. (geb. f 1,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.