Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronHan de Boer

Een licht in donkere dagen , druk 1, 125 blz.
EEN LICHT IN DONKERE DAGEN
Verhalen rond Kerstmis
Al bijna tweeduizend jaar vieren mensen Kerstmis; of men nu gelovig is of niet, in die donkere midwinterdagen hangt er iets in de lucht dat de mensen verbroedert of verzoent met hun lot. Soms worden lang verbroken familiebanden opnieuw aangehaald en oude veten bijgelegd. Deze dagen die mede in het teken staan van het licht dat terugkeert, betekenen voor velen een moment van bezinning en vormen een aanleiding tot nieuwe voornemens.In deze bundel staan verhalen van bekende Nederlandse auteurs, die allemaal het kerstfeest of gebeurtenissen rond Kerstmis tot onderwerp hebben. Verhalen die natuurlijk geschikt zijn om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen als het buiten donker en koud is en de zo lang verwachte sneeuw eindelijk valt.
Voor al diegenen die bij hun kerstviering gebruik willen maken van kerstverhalen is deze bloemlezing zeker een aanwinst. Er is genoeg te beleven in de verhalen, of ze zich nu afspelen ver over zee, in eigen land of in de harten van de mensen, want wat deze verhalen bindt is bovenal de medemenselijkheid, en zonder medemenselijkheid waren tweeduizend jaren Kerstmis niet mogelijk geweest.
De in dit boek opgenomen verhalen werden geschreven door: Anna Blaman, F. Bordewijk, J. M. A. Biesheuvel, Kees Borstlap, Anthony van Kampen, Harriet Freezer, Clare Lennart, Michel van der Plas, Wim Ramaker, C. M. A. van Hille-Gaerthe en A. Viruly.
UITGEVERSMAATSCHAPPIJ HOLLAND - HAARLEM
Omschrijving inhoud in boek