Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Tineke Dooge-Verra

Een onvergetelijke reis, druk 1, 71 blz.
Tineke Dooge
Een onvergetelijke reis

Eelco en Marian maken met hun ouders in een camper een grote reis door Amerika. Zij komen in prachtige natuurgebieden zoals de Grand-Canyon en het Yellowstone-park. Maar ze beleven ook menig avontuur; een val wordt een van hen bijna noodlottig.

Uitgeverij G.F. Callenbach bv - Nijkerk
J. en M. 12 e.o.
ISBN 90 266 0281 2
Omschrijving inhoud in boek
Tineke Dooge-Verra

Een onvergetelijke reis, druk 1, 71 blz.
geïllustr., jongens en meisjes 11-13 jaar, prijs f 12,50.
Inhoud: De tweeling Eelco en Marian hebben zomervakantie. Ze maken eerst met hun ouders en oom een kort reisje naar de bergen. Daar vinden ze het neergestorte vliegtuigje waarin oom Franks zoon met twee anderen is verongelukt. Daarna maken ze met een kampeerauto een lange reis door Amerika en komen zelfs in Mexico. Tijdens die reis maken ze kennis met allerlei dieren die in de natuurgebieden bij de Grand Canyon en het Yellowstonepark in het wild leven. De reis is niet zonder gevaar: tijdens een wandeling valt Eelco en stort naar beneden. Het loopt echter goed af.
Conclusie: Op een vlotte manier wordt een beschrijving gegeven van mooie natuurgebieden in Amerika. Best leerzaam. Het eerste gedeelte van het boek is m.i. nogal onwaarschijnlijk. Het neergestorte vliegtuigje, waar geruime tijd tevergeefs naar gezocht is, wordt op een vakantie door de kinderen van oom Frank zelf gevonden terwijl ze er niet eens naar zochten. Een echte boodschap heeft het boek niet.
Eindoordeel: Matig aanbevolen. A. Doeland
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1991

Open Boekbeoordeling.