Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



C.M. de Putter-Dekker

Een pony is haar vriend, druk 1, 95 blz.
geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar, geïllustreerd met 5 zwart-wit tekeningen door Fija Meijer. Prijs f 13,75.
Inhoud: Annebrien kan door een oogziekte steeds minder zien. Haar moeder doet alles om Annebrien voor die tijd zoveel mogelijk mee te geven, zodat zij later toch zelfstandig zal kunnen leven. Zo gaat het gezin op vakantie naar oma en mag Annebrien op de oude pony bij haar oom rijden. Ze houdt direct van dit dier. Na de vakantie beleven Annebrien en Sietske weer van alles op het blindeninstituut. De muzikale Annebrien geniet van haar orgellessen. Thuis staan haar twee verrassingen te wachten: vader en moeder hebben een orgel gekocht en de oude pony wordt voor haar. Ze beleven nog een paar fijne, koude dagen in Friesland bij de ouders van Sietske en dan komen de Kerstdagen...
Beoordeling: Een goed geschreven boek, waarin gevoelens van blijdschap en verdriet elkaar afwisselen. Het taalgebruik is heel prettig en hoewel de Bijbelse boodschap pas later doorklinkt, ademt het boek een eerbiedige sfeer uit. Als Annebrien helemaal niets meer kan zien, getuigd ze van het Licht. Het laatste hoofdstuk verteld hoe het later met Annebrien gaat, maar heeft een wat moeilijker taalgebruik en bungelt er wat los achteraan. Hoewel het boek zowel door jongens en meisjes gelezen kan worden, is het toch meer geschikt voor meisjes.
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Berkenwoude A.C. Teeuw
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1999

Open Boekbeoordeling.