Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronW. ter Horst

Een vakantie in de Kongo, druk 1, 202 blz.
Vervolgens een aardig boek van W. ter Horst over Bernard, die door een aannemelijk toeval in de gelegenheid wordt gesteld Een vakantie in de Kongo door te brengen, en daar vanzelfsprekend allerlei avonturen beleeft. Een gezond boek, zonder sensatie, christelijk van inslag en ook door katholieke jongens en meisjes best te genieten. Dit boeiende verhaal kan men dan ook onder de goede middelmaat rangschikken. (geb. f 4,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1959-60

Open IDIL-Gids.

W. ter Horst

Een vakantie in de Kongo, druk 1, 202 blz.
gebonden; jongensboek.
Inhoud: Bernard Tenbroeke redt met zijn vader een paar oude mensen en een meisje. Dit meisje is bij haar oma en opa, want vader is zendeling in Afrika. Als haar ouders horen wat hun kind beleefd heeft, bieden zij Bernard en zijn vader aan naar de Kongo te komen in hun vakantie. Dit aanbod wordt aanvaard. In deze vakantie beleven zij gevaarvolle avonturen. Strekking: Dit boek brengt ons in aanraking met de zending en de vele moeilijkheden, die zendelingen ondervinden.
Conclusie: Een prachtig, spannend beschreven jongensboek. De avonturen zijn talrijk. De vraag rijst: is het niet een beetje tè avontuurlijk gemaakt?
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1960

Open Boekbeoordeling.