Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronIneke Verschuren

Een ster over de grens , druk 1, 383 blz.
Een ster over de grens
Verhalen voor Advent, Kerstmis en Driekoningen

Kerstmis behoort tot die feesten in het jaar die op de een of andere wijze door vrijwel iedereen worden gevierd. De kersttijd vormt een van die gouden kralen aan een bontgekleurde ketting, die het ritmisch verloop van de seizoenen gestalte geeft.
In Een ster over de grens is bewust gekozen voor die verhalen waarin het zoeken naar de werkelijkheid van het kerstfeest voorop staat. De verhalen zijn ingedeeld in vijf hoofdstukken: Advent, Bij de geboorte van het kind, De kerstnacht door de eeuwen heen, Kerstmis en de wereld en Driekoningentijd.
In vele verhalen wordt verteld over de belevenissen van mensen die leefden in de tijd van de geboorte van Jezus en die elk op hun eigen wijze de nieuwgeboren koning zochten. Daarnaast is een grote schat aan verhalen opgenomen, waarin een mens steeds weer probeert het kerstfeest in deze tijd te beleven, of het nu een kind in een sloppenwijk van een Spaanse stad is, dat in de vaste overtuiging leeft dat de koningen elk jaar opnieuw op aarde komen om de kinderen te helpen, of de eenvoudige boer die er rotsvast op vertrouwt dat hij in zijn leven de Christus zal ontmoeten.
Een ster over de grens is een bundel met een grote en zeer geschakeerde keuze kerstverhalen. Het is een uniek gezinsboek, met zowel verhalen om zelf te lezen als verhalen om tijdens de kersttijd voor te lezen. Opgenomen zijn verhalen van o.a.:
Hans Christian Andersen, Olof Baker, N. Basenau-Goemans, Georg Dreissig, Gerhard Klein, Selma Lagerlof, Jeanna Oterdahl, Karl Paetow, Peter Rosegger, An Rutgers van der Loeff, Ruth Sawyer, Edzard Schaper en Leo Tolstoi.
Omschrijving inhoud in boek