Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronWim Groen

Vreemde vogels rond De Vinckel, druk 1, 119 blz.
vervolg op "Inbraak in het vogelasiel" en "De val van Woutje," maar ook afzonderlijk te lezen, geïllustreerd door Rino Visser, voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar. Prijs f 14,90.
Inhoud: Arend-Jan en zijn vriend Richard helpen tijdens de strenge winter met het inzamelen van voedsel voor de uitgehongerde vogels. Samen met Mariëlle en Els richten de jongens de vogelclub "De Spotvogel" op en geven een eigen blad uit. Biologieleraar Halbersma is hun rechterhand. Op het landgoed "De Vinckel" mogen ze zelfgemaakte nestkastjes ophangen. Een paar jongens proberen hen op allerlei manieren dwars te zitten.
Beoordeling: Een boeiend boek met goede karaktertekeningen en mooie illustraties. Het principiële beperkt zich tot enkele opmerkingen, zoals "Eigenlijk is er maar één ding belangrijk. Weten jullie wat ik bedoel? De kinderen knikken en zwijgen." Jammer dat ze zwijgen en dat de auteur dit niet verder uitwerkt. Of de politie de vernielers van de nestkastjes onder handen heeft genomen, wordt niet vermeld. Afgezien hiervan een aardig boek.
Eindoordeel: Aanbevolen. Woerden J. D. van Leeuwen
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1996

Open Boekbeoordeling.