Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



D. Menkens-van der Spiegel

Eenlingetje, druk 1, 121 blz.
prijs f 1.-; gebonden; geïll.; meisjesboek; le druk; Catalogusno. 38. Strekking: Eenlingetje is een tikje verwend; omdat zij zelf in het middelpunt staat, óók een beetje jaloersch. Op welke pijnlijke maar heilzame manier zij hiervan in de omgang met een derde vriendin genezen wordt, vertelt het verhaal.
Conclusie: Jammer die branie-achtige manier van praten van Map in het begin, het is zonder deze dikdoenerij zoo'n aardig meisjesboek. Het godsdienstig element is te theoretisch.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1946

Open Boekbeoordeling.
D. Menkens-van der Spiegel

Eenlingetje, druk 2, 123 blz.
prijs gebonden f 1,55; meisjesboek.
Inhoud: Annie is enig kind thuis. Dit geeft strijd om de vriendschap te delen van haar vriendinnetje Ger en diens broertje met een nieuwe vriendin Map uit Indonesië, vooral als Map erg vlot bij iedereen getapt is. De jaloersheid komt om de deur en wint voor een poos, maar tenslotte worden alle moeilijkheden overwonnen. Strekking: Jaloersheid doet ons alles in het verkeerde licht zien, het snijdt de goede omgang af en sluit de echte vriendschap uit. Wordt het als zonde gezien, dan is er aanvaarding van de schuld, maar dan ook helemaal! (heel juist getekend op pag. 86 onderaan).
Conclusie: Soms is de stijl wat onverzorgd en zijn de uitdrukkingen tè "oud" voor de meisjes. Overigens een heel aardig boek, met spannende momenten.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.