Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronW.G. van de Hulst jr.

Een lichtje in het donkere bos, druk 1, 41 blz.
14 mooie zwart-wit tekeningen van de schrijver zelf, geb., geschikt voor jongens en meisjes, om voor te lezen: vanaf ± 4 jaar, om zelf te lezen: vanaf ± 7 jaar. Prijs f 9,50.
Inhoud: Merel, een meisje van acht jaar, komt uit school. Ze krijgt nu Kerstvakantie. Ze woont op de vijfde etage in een flat. Het is al een beetje donker. Haar mama is nog even boodschappen doen. Maar ze kan wel naar binnen, want de sleutel is bij de buurvrouw. Als ze in huis door het grote raam naar buiten kijkt, ziet ze in het bos een lichtje, vlakbij de oude stal. En ineens denkt ze: "Zou daar in die oude stal het Kerstkind geboren kunnen zijn?" Nee, natuurlijk kan dat niet. Maar tóch wil ze weten, waar dat lichtje dan wél vandaan komt. En ze besluit om even in het bos te gaan kijken. Maar in het donkere bos vindt ze het toch wel griezelig. En dan doet ze daar een bijzondere ontdekking: een camper, een blaffende hond en een vriendelijke opa met zijn kleinzoontje. En met hun autotelefoon mag ze naar haar ouders bellen.
Conclusie: Een mooi verhaal rond het Kerstgebeuren. Alleen de uitleg over het Kerstfeest, die de schrijver die vriendelijke opa laat geven, had wat belijnder moeten zijn. Overigens zal dit mooie verhaal onze jonge lezertjes zeker boeien en heeft het verder ook een goede godsdienstige strekking. Een paar taalfoutjes (vermoedelijk drukfoutjes) kwam ik tegen: op blz. 27 "heft" moet "heeft" zijn en op blz. 37 "opeen" moet "opeens" zijn. Mijn conclusie is
Eindoordeel: Aanbevolen. Kr. a.d. IJ. Mw. E. de Jong-Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1997

Open Boekbeoordeling.