Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronW.G. van de Hulst

Voetstapjes in de sneeuw, druk 1, 46 blz.
W.G. van de Hulst laat in Voetstapjes in de sneeuw kleine Miep op oudejaarsavond oliebollen brengen naar haar grootouders. Bello redt haar van haar dwaalwegen.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1954-55

Open IDIL-Gids.

W.G. van de Hulst

Voetstapjes in de sneeuw, druk 2, 45 blz.
prijs f 0,75; in slappe omslag; meisjesboek.
Inhoud: Miep mag met Oudejaar oliebollen bij Oma brengen, maar zij verdwaalt in de sneeuw. Grootvader vindt haar, omdat Bello, de trouwe hond, haar ontdekt heeft. Bij Grootmoeder wordt ze nu fijn verwend. Conclusie; Een spannend verhaal voor de kleintjes heeft Van de Hulst in dit boekje geschreven. Erg diep is de godsdienstige strekking van zijn verhalen helaas niet. Gods trouw komt in dit verhaal uit en de kleinheid van ons mensen. Maar God helpt in nood. Kinderlijk wordt het bidden van Miep getekend. Het doet goed, dat er zo'n warm meeleven onder elkaar is.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1954

Open Boekbeoordeling.
W.G. van de Hulst

Voetstapjes in de sneeuw, druk 3, 47 blz.
prijs f 0,80; gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: Miep mag met oudejaar oliebollen bij oma brengen, maar ze verdwaalt in de sneeuw. Grootvader vindt haar, omdat Bello, de trouwe hond, haar ontdekt heeft. Bij grootmoeder wordt ze nu fijn verwend. Strekking: Algemeen. Godsdienstige strekking zwak.
Conclusie: Een spannend verhaal. Gods trouw komt in dit verhaal uit en de kleinheid van ons mensen. God helpt in nood. Kinderlijk wordt Mieps bidden getekend.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.
W.G. van de Hulst

Voetstapjes in de sneeuw, druk 4, 47 blz.
prijs 90 cent gebonden; meisjesboek.
Inhoud: Miep raakt verdwaald in sneeuw en donker. Bello vond haar. "Als Bello er niet geweest was... was ons kindje doodgevroren." Strekking: Bidden in benauwdheid, danken in de uitredding. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een spannend boek "voor onze kleinen". In 't dankgebed staat de zin: "U hebt alles zo goed gemaakt." Van dat alles graag wat meer. Geen woord van zonde en genade.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1960

Open Boekbeoordeling.
W.G. van de Hulst

Voetstapjes in de sneeuw, druk 7, 47 blz.
prijs f 1,50 gebonden; jongens- en meisjesboek, leeftijd 5-7 jaar.
Inhoud: Miep, een meisje, gaat op oudejaarsdag oliebollen brengen bij haar grootouders. Er ligt erg veel sneeuw. Ze gaat alleen over een eenzame landweg, terwijl haar moeder denkt dat zij met de bakker mee is naar de grootouders. Miep valt en kan niet verder lopen. Grote ongerustheid thuis, omdat Miep niet op tijd thuis komt. Ieder gaat zoeken en Bello de hond vindt haar, volgend haar voetstapjes in de sneeuw. Bello ontmoet grootvader en maakt duidelijk dat hij mee moet gaan. Grootvader vindt Miep en brengt haar bij grootmoeder en ook het mandje met oliebollen. Gebruik van Heer.
Conclusie: Een mooi boekje. Opvoedkundig. Miep wil graag haar grootouders verrassen, maar doet toch ook domme dingen. Bello is als hond erg trouw. Christelijke inhoud. Miep bidt in de nood en grootmoeder dankt met Miep voor haar redding.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.
W.G. van de Hulst

Voetstapjes in de sneeuw, druk 12, 47 blz.
jongens en meisjes 6-8 jaar, aantal blz. 47, prijs f 6,50. Serie: "Voor onze kleinen".
Inhoud: Miep mag op Oudejaarsdag oliebollen naar grootva en grootmoe brengen. Ze mag een eindje meerijden op de bakkerswagen. Maar... het paard van de bakker valt en Miep gaat alleen verder. Ze weet een kortere weg binnendoor. Ze verdwaalt en verstuikt haar voet. Daar ligt ze nu in de koude sneeuw, in het eenzame veld.
Conclusie: Leuk geschreven boekje met een goede, godsdienstige strekking.
Eindoordeel: warm aanbevolen. M. L. Breugem-Kardol
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1992

Open Boekbeoordeling.