Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron

De verloren vlieger, druk 1, 20 blz.
prijs 30 cent; in slappe omslag; jongensboek, leeftijd 6-10 jaar.
Inhoud: Jan gaat als logé vliegeren met z'n neefje Bram. Ze schrikken van een koe en de vlieger verdwijnt. 's Middags varen ze met broer Kees naar boer Houwen; ze zullen op Kees wachten, maar de boot raakt los en ze gaan hun vlieger zoeken. Aangekomen op een eenzaam eilandje, drijft de boot weg. Hun gebed om uitkomst wordt verhoord. Hun ongehoorzaamheid wordt gestraft en beleden. Ze bidden om vergeving.
Conclusie: Een goed jongensboekje, dat graag gelezen zal worden.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1950

Open Boekbeoordeling.


De verloren vlieger, druk 1, 20 blz.
In De verloren vlieger, door A. Duyser, logeert Jan bij zijn neefje Bram "op de buiten". Als ze gaan vliegeren raakt de vlieger verloren en die zal alleen te bereiken zijn met de boot. Maar twee kleine mannen mogen er niet alleen met de boot op uit; als ze met grote broer Kees meegaan nemen ze hun kans waar. En dan gebeurt het, ze zien op het eenzaam eilandje tot hun schrik de boot afdrijven! Gelukkig komt vader hen nog tijdig redden, want stel je voor dat ze daar de hele nacht hadden moeten blijven. Een aardig verhaaltje in diep-vrome zin, waarbij de misschien wat archaïsche gebedsformules niet zullen hinderen - eerder ons het blij gevoel geven; dat in levenspractijk vrome protestant en katholiek dicht bij elkaar staan.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1951

Open IDIL-Gids.De verloren vlieger, druk 2, 20 blz.
prijs f 0,35; in slappe omslag; jongensboek, leeftijd ± 8 jaar.
Inhoud: Jan gaat als logé vliegeren met z'n neefje Bram. Ze schrikken van 'n koe en de vlieger verdwijnt. 's Middags varen ze met broer Kees naar boer Houwen; ze zullen op Kees wachten, maar de boot raakt los en ze gaan hun vlieger zoeken. Aangekomen op een eenzaam eilandje, drijft de boot weg. Hun gebed om uitkomst wordt verhoord. Hun ongehoorzaamheid wordt gestraft en beleden. Ze bidden om vergeving.
Conclusie: Een goed jongensboekje, dat graag gelezen zal worden.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.