Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Nel Verschoor-van der Vlis

Er zijn ook anderen, druk 1, 140 blz.
prijs f 2,50 gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: Nardi van Meerlen heeft geen moeder meer. Als haar vader voor zaken op reis moet, logeert zij drie maanden in een kinderpension aan zee. Daar komt ze in contact met andere kinderen, die allen hun problemen hebben en hun eigen karaktereigenschappen. Het doek van de negerjongen Jerry wordt als symbool in "Duintop" opgehangen. Strekking: Het evangelie is ook voor anderen, ongeacht ras, taal of huidskleur. De kinderen komen in een omgeving, waar bijbel en geloof centraal staan. Gebruik van de kerstboom.
Conclusie: Een fijn en goed geschreven boek voor oudere meisjes. Het behandelt het probleem "Hoe ga je met de ander om!" duidelijk. Had iets meer diepgang kunnen hebben.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
Nel Verschoor-van der Vlis

Er zijn ook anderen, druk 1, 140 blz.
Er zijn ook anderen door Nel Verschoor-van der Vlis bevat een misschien iets te nadrukkelijk en gevoelig gesteld probleem, dat echter door de warme menselijkheid en het begrip voor kinderen die het moeilijk hebben, sterk zal aanspreken. Een veertienjarig moederloos meisje, dat haar moeder nog steeds erg mist, wordt tijdens een zakenreis van haar vader ondergebracht in een kinderpension. Daar wordt zij geconfronteerd met jongens en meisjes die ieder ook veel te verwerken hebben. Het meisje leert daardoor haar eigen moeilijkheden betrekkelijker zien. Een positief boek in overtuigd christelijke geest. (geb. f 2,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.