Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Jenny Slegers-Kwakkel

Erik, druk 1, 32 blz.
prijs in slappe omslag f 0,50; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Erik heeft een broertje gekregen. Niemand schijnt zich nu om hem te bekommeren. Van verdriet kruipt hij in de brievenbus, waar zijn vader hem vindt. Dan wordt alles weer goed. Als het kindje gedoopt wordt, mag Erik er ook bij zijn.
Conclusie: Verhalen schrijven is niet zo'n gemakkelijke bezigheid. Vooral niet voor de kleintjes. In dit verhaal zit niet een bepaalde lijn, het is meer een aaneenrijging van allerlei gebeurtenissen. De godsdienstige sfeer bevalt ook niet zo erg. Daarom kunnen we het helaas voor onze Kerstuitdeling niet aanbevelen.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1961

Open Boekbeoordeling.
Jenny Slegers-Kwakkel

Erik, druk 1, 32 blz.
4 t.d.t., G.K.O., J. 5-7 j. Erik is ongeveer 4 jaar, en zijn moeder, predikantsvrouw, vertelt hem dat hij gauw een broertje of zusje krijgt. De zuster komt, de baby wordt geboren en gedoopt. Een beetje ongewoon vind ik, dat een jongen van 4 jaar in de brievenbus kruipt en daar in slaap valt. Maar er zullen wel grote pastorieën zijn met heel grote brievenbussen. Goed uitgevoerd. De doop betekent, dat je altijd een schaapje van Zijn kudde mag zijn. Als strekking zouden we kunnen zeggen: 't Komt alles wel goed, in een goed gezin. 't Is allemaal erg eenvoudig, maar wel aan te bevelen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1961