Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronW.P. Balkenende

Een vreemde dag, druk 1, 38 blz.
geillustreerd met zwart-wit tekeningen. Geschikt voor jongens en meisjes van 8 tot 10 jaar. Om voor te lezen ook voor jongere kinderen geschikt. Prijs f 4,60.-
Inhoud: Evert en Evelien hebben krokusvakantie. Ze gaan een middagje met moeder naar de markt. Ze kopen van alles en doen bij een koopman geld in een busje voor een goed doel. Op de veemarkt is een koe losgebroken, en die rent door een winkelruit. Evert krijgt het touw, waaraan de koe zat vastgebonden, vast en windt het om een lantaarnpaal. Hij krijgt een beloning. Van een boer f 10,- en van de baas van de winkel krijgt hij een jonge hond. De f 10,- doet Evert bij de koopman in het busje, uit dankbaarheid.
Conclusie: Een leuk boekje voor de kleintjes. Geschreven in deze tijd en erg begrijpelijk. In het boekje komt goed naar voren dat je als christen iets voor anderen over moet hebben, en dat ons hele leven in handen van God is. Dat we dankbaar moeten zijn voor alles wat God ons geeft. Dit blijkt uit de dankbaarheid van de winkelbaas. (Hij dankt God, omdat er alleen maar materiƫle schade was).
Eindoordeel: warm aanbevolen. E. ten B.-v.d. B.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.