Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJeanette van Beilen

En ... Marijke gaat óók uit, druk 1, 77 blz.
prijs f 1,20 gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: Het lijkt er eerst niet op, dat Marijke in haar vakantie kan gaan logeren. Onverwacht echter doet de gelegenheid zich voor, dat ze met een vriendinnetje toch zal gaan en nog wel naar zee. Dan krijgt ze echter een ongeluk. Tenslotte komt alles toch weer goed en gaat ze met Ilonka uit. Strekking: Godsdienstig, opvoedend verhaal. Ook goed verteld.
Conclusie: Een aardig leesbaar boekje voor meisjes van 8 tot 9 jaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1960

Open Boekbeoordeling.
Jeanette van Beilen

En ... Marijke gaat óók uit, druk 2, 77 blz.
prijs gecartonneerd f 1,20; meisjesboek.
Inhoud: Marijke kan niet met vakantie naar oma, omdat deze ziek is geworden. Haar vriendinnetje gaat wel, maar later wordt Marijke met een ander vriendinnetje uitgenodigd om bij oom Arnold aan zee te komen logeren. Dit dreigt eerst in het water te vallen, omdat Marijke door onvoorzichtigheid wordt aangereden, maar een week later kan ze toch naar zee. Strekking: Een eenvoudig meisjesboek met enkele mooie trekjes, waarin uitkomt, dat Marijke iets van zichzelf kan missen voor een vriendinnetje, dat helemaal niets heeft.
Conclusie: In dit boekje worden enkele simpele voorvalletjes uit het kinderleven beschreven, hoe de hoop op een mooie vakantie verandert in een teleurstelling en daarna weer verandering komt. Het laat ons iets zien van het "offer" en op welke wijze dat verwerkt wordt door Marijke. Een lezenswaardig boekje.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1962

Open Boekbeoordeling.
Jeanette van Beilen

En ... Marijke gaat óók uit, druk 3, 78 blz.
prijs f 1,50 gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: Terwijl haar zusjes met vakantie uit zijn, moet Marijke thuis blijven. Marijke heeft dan echter als vriendinnetje een Hongaars vluchtelingetje. Ze wordt te logeren gevraagd in een dorp aan zee. Door een ongeluk, dat Marijke overkomt, moet deze logeerpartij echter worden uitgesteld tot later. Strekking: Opvoedend boekje. De kinderen wordt steeds weer gewezen op de Heere. Door de ouders wordt ook van de Heere Jezus aan de kinderen verteld, terwijl ook op het kwade gewezen wordt.
Conclusie: Heel goed meisjesboek ( ± 8 jaar). Goede christelijke lectuur.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.