Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJ. Visser-Vlaanderen

Waar zijn de konijntjes?, druk 1, 67 blz.
In drukproef werd dit boekje toegezonden. Van kinderen vertelt het, die van alles ondernemen. Op zoek is een tweetal naar een konijntje, maar ze verdwalen. Een zoekactie levert resultaat op. Wat zijn ze dankbaar na allerlei spanningen weer thuis te zijn. En wat fijn dat ook nog een herstellend meisje van school het Kerstfeest van de Zondagsschool mee kan vieren. Een eenvoudig verhaaltje, met een goede godsdienstige strekking, dat kinderen met genoegen zullen lezen. Goed bruikbaar voor uitdeling op het Kerstfeest. Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1977

Open Boekbeoordeling.
J. Visser-Vlaanderen

Waar zijn de konijntjes?, druk 2, 72 blz.
geïll., geb. in geplastificeerd kleurenomslag, leeftijd 6-9 j. Geschikt voor jongens en meisjes. Prijs f 7,25.
Inhoud: Silvia en Bert zijn buurkinderen die vaak samen optrekken. Samen halen ze ook wel eens kattekwaad uit. Eens, als ze in het bos konijnen gaan zoeken, verdwalen ze. Een klasgenootje, Ineke, is al geruime tijd ziek. Daar gaan de twee op bezoek. Er ontstaat een plannetje om Ineke met de auto mee te nemen naar het Kerstfeest. Ook de oude Bakema, die hielp toen de kinderen verdwaald waren en ook Bert mogen mee.
Conclusie: Een erg mooi boekje dat de kinderen zal boeien. Ook de illustraties zijn mooi. Heel geschikt voor uitdeling met Kerst.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1980

Open Boekbeoordeling.