Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronFrits van den Bergh

Een schat in Costa Rica, druk 1, 164 blz.
Deel 4 van de avonturen van Jan en Mark, geïllustreerd door Dick v.d. Pol, geschikt voor jongens vanaf 10 jaar. Prijs f 17,50.
Inhoud: Jan en zijn vriend Mark beleven iedere vakantie wel wat. Ook in dit deel, dat onafhankelijk van de andere delen gelezen kan worden, is er spanning genoeg. Ze gaan met z'n vijftienen o.l.v. Wim naar Costa Rica. Kamperen in de wildernis, duiken en wildwatervaren zullen hun bezigheden zijn. Een Belg kruist hun pad. Samen met iemand uit Costa Rica is hij weinig goeds van plan. Jan en Mark gaan op onderzoek uit en keren niet terug. Een rechercheur uit Nederland wordt te hulp geroepen.
Beoordeling: Mark zegt aan het begin van de reis tegen Jan: "Deze vakantie beleef ik liever geen avonturen, alsjeblieft niet!" Maar ze storten zich er wil in. Dat geeft een geweldige spanning aan het boek. Een punt, dat de aandacht van kinderen en jongeren moet hebben, is onze verantwoordelijkheid. We mogen ons niet nodeloos in gevaar begeven. En dan is er wel het gebed om uitkomst, maar er wordt niet gewezen op eigen schuld.
Eindoordeel: Matig aanbevolen. Woerden J.D. van Leeuwen
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1999

Open Boekbeoordeling.