Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronM.C. Logmans-Weltevrede

Elke dag een verrassing, druk 1, 68 blz.
leeftijd van 4 tot 10 jaar, gebonden, leuke, grappige en bijpassende zwart-wit tekeningen door Jaap Kramer, geschikt voor jongens en meisjes. Prijs f 9,75.
Inhoud: Kleuter Jan, die bijna vier jaar is, mag gaan logeren. En wel... bij zijn opa en oma. Dat vindt hij heel fijn. Nu is hij ook groot, net als zijn broer Niki, die al naar school gaat. Evenals thuis, beleeft Jan weer van alles. Maar hoe zou het eigenlijk zijn met mamma en pappa en broer Niki? Oma merkt op een dag, dat Jan aan thuis denkt. Ze verzint daarom iets heel leuks: elke dag geeft ze Jan een verrassing. Zo gaan ze op een dag naar een speeltuin. Ook mag Jan op een keer met zijn opa, die meester is, mee naar school. Maar de grootste verrassing is: als hij weer naar huis mag en een zusje blijkt te hebben gekregen.
Conclusie: Een leuk en humoristisch geschreven kinderverhaal. Bijzonder geschikt om voor te lezen en voor de jonge lezertjes, om zélf te lezen. Het verhaal zal kinderen zeer zeker aanspreken en graag door hen worden gelezen of beluisterd. De christelijke strekking zit, op een natuurlijke wijze, door het verhaal heen verweven. Het is de Heere, Die zorgt voor nieuw leven: de kleine kikkertjes in de vijver en het nieuwe zusje, de baby, in haar wieg. Daarom:
Eindoordeel: warm aanbevolen. Kr. a/d IJ. E.d.J.-M.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1993

Open Boekbeoordeling.