Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJoop Naerebout

Edith en Joost in de grote stad, druk 1, 16 blz.
prijs f 0,25; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek, leeftijd ± 8 jaar.
Inhoud: Edith en Joost wonen in een landhuis buiten. Vader krijgt een betrekking in de stad en daarom verhuist het gezin naar een veel kleiner bovenhuis. De kinderen vinden dit wel mooi, er is veel te zien en te beleven in de grote stad. Edith is erg bang geworden door verhalen van haar broer. Vader en moeder kunnen haar niet helpen, omdat ze zelf God niet kennen. Ediths onderwijzeres vertelt van Jezus, de Goede Herder. Edith maakt het op school best, telkens wint ze een prijs, o.a. een tekst met de Goede Herder er op.
Conclusie: Aardig verteld. 't Zit Edith te veel mee, telkens weer een prijs! Evangeliserende strekking. Een zegen voor 't kind van Jezus te horen. Godsdienstige strekking had ik graag wat belijnder gezien.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.
Joop Naerebout

Edith en Joost in de grote stad, druk 1, 16 blz.
Joop Naerebout schreef Edith en Joost in de grote stad. Verhuizen van de rand van het bos naar de stad is een hele gebeurtenis voor Edith en Joost. 's Avonds vertelt Joost aan zijn zusje allerlei griezelverhalen. Het boekje houdt niet goed rekening met leeftijd en verhouding. Edith zit in de vijfde klas en toch wordt met haar gepraat alsof ze in de tweede zit. 't Verhaaltje betekent weinig.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1952-53

Open IDIL-Gids.