Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronC.M. van den Berg-Akkerman

Geheim blijft geheim, druk 1, 78 blz.
prijs gebonden f 4,35; meisjesboek, leeftijd 10-12 jaar.
Inhoud: Een gezellig verhaal over de belevenissen van twee vriendinnen. Een ander meisje probeert zich tussen hen te dringen. Ze wordt eerst afgestoten, maar later toch geaccepteerd. Deze verliest haar armband en het meisje dat de armband "vindt" durft hem niet meer terug te brengen. Door tussenkomst van de meester komt toch alles weer goed.
Conclusie: Een leuk meisjesboek, maar we hadden graag gezien dat de christelijke achtergrond van de beschreven gezinnen wat duidelijker uitkwam in het verhaal, hier en daar niet zo onze levensstijl.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1977

Open Boekbeoordeling.
C.M. van den Berg-Akkerman

Geheim blijft geheim, druk 2, 78 blz.
met tekeningen geïllustreerd; geschikt voor meisjes van 8-12 jaar. Prijs f 5,20.
Inhoud: Lida Marsman heeft een fijne vriendin, namelijk ,Petra Vonk. Lida's vader is dierenarts. Petra's vader schoenmaker. Petra neemt Lida mee naar een club. Een derde meisje, Jenny Donker, wil graag met deze meisjes vriendin worden. Stuit eerst op tegenstand. Als de achtergronden van Jenny bekend zijn wordt er vriendschap gesloten. Jenny is jarig geweest en vraagt de klasgenootjes op verjaardagsvisite. Als de meisjes weg zijn ontdekt Jenny dat ze haar zilveren armband kwijt is, die ze van haar moeder kreeg voordat deze overleed. Jenny is erg verdrietig. Gestolen? De meester houdt de meisjes in de klas in 't oog en merkt iets vreemds aan Dora Jansen. Op een fijne manier wordt het gesprek beschreven tussen de meester en Dora. Dora vertelt dat ze de armband gevonden heeft en dacht deze te mogen houden. De meester brengt de armband terug. Niemand weet wat er precies gebeurd is. Geheim tussen de meester en Dora.
Conclusie: Vlot geschreven boekje. Wel christelijk karakter en geestelijke strekking. Afgedrukte verzen uit Psalm 67 op bladzijde 61 in nieuwe berijming.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1979

Open Boekbeoordeling.