Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJ.L. Schoolland

Erni in de bergen, druk 1, 62 blz.
10 t.d.t., G.K.C.B., M. 7-9 j. Erni is een meisje in Zwitserland. Onverwacht komt grootvader haar halen om bij hem te gaan logeren. Het is een feest voor Erni. Ze geniet op de boerderij in de bergen veel. Ze mag op de ganzen passen en speelt met een vriendje. Op een middag zit ze te borduren en heeft ze blauwe zij nodig. Dan gaat ze stilletjes op zoek naar een winkel. Onderweg struikelt ze en valt. De grootouders zijn ongerust vooral als het begint te onweren. Een heer vindt Erni en brengt haar weer veilig thuis. Dit keurig-uitgevoerde boekje, geeft een goed verteld verhaal, dat vooral meisjes graag zullen lezen. We horen van Gods trouw, van Zijn vaderzorg en van de kracht van het gebed. Grootvader vertelt over de machtige Schepper en ook over de verlossing door de Here Jezus. Hij doet dit op kinderlijke manier. Het christelijke element is er niet bijgehaald, maar zit door het verhaal heen geweven. Aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiƫn van "Jachin", 1961

J.L. Schoolland

Erni in de bergen, druk 1, 62 blz.
prijs gecartonneerd f 1,-; meisjesboek.
Inhoud: Erni, een Zwitsers meisje, mag bij haar grootouders gaan logeren op de boerderij in de bergen. Erni krijgt een ongeluk op een bergpaadje, waarna een onweer losbreekt. Haar grootouders worden erg ongerust. Maar alles loopt gelukkig goed af. Strekking: Opvoedkundige strekking. Erni moet leren nadenken bij wat ze doet, mag zo maar niet van huis gaan. Door van huis te gaan kan ze niet langer op de ganzen passen, laat ze dus haar werk in de steek, brengt zichzelf in gevaar en is ongehoorzaam. Chr. inhoud. Taalkundig geen bezwaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1961

Open Boekbeoordeling.
J.L. Schoolland

Erni in de bergen, druk 1, 62 blz.
Voor meisjes geschreven is ook Erni in de bergen, door Jeanette Schoolland. Erni, een klein Zwitsers meisje, mag voor een tijdje bij haar grootouders in de bergen logeren. Samen met haar vriendje Stefan zorgt zij voor de drie ganzen. Maar als zij eens op haar eigen houtje een boodschap in het dorp wil gaan doen, verdwaalt ze en wordt door een vreselijk noodweer overvallen. Gelukkig vindt een vriendelijke wandelaar haar en brengt haar veilig weer bij haar ongeruste grootouders terug. Aardig verhaaltje in christelijke sfeer, waarin vooral de warme familieband prettig aandoet. (geb. f 1,-)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1961-62

Open IDIL-Gids.