Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA. van Vliet-Ligthart Schenk

Walter en het boskonijntje, druk 1, 62 blz.
prijs gebonden f 1,55; jongensboek, leeftijd 5-8 jaar.
Inhoud: Walter vindt een gewond konijntje in het bos. De dierenarts behandelt het en Walter verzorgt het de gehele winter. In de lente laat hij het weet vrij. Ook nog andere avonturen van Walter lezen we. Veel over dieren, Ook over kinderen uit de hongerlanden. Gebruik van Heer en kerstboom.
Conclusie: Voor de kleintjes schrijven is moeilijk. Het is de schrijfster zeker gelukt om een mooi verhaal te schrijven over de liefde tot de dieren. Als zodanig is het een goed boekje. Godsdienstig vinden wij het vrij oppervlakkig. Voor onze kinderen hebben we graag een positiever geluid.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
A. van Vliet-Ligthart Schenk

Walter en het boskonijntje, druk 4, 64 blz.
prijs gebonden f 2,70; leeftijd 4-6 jaar, jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een echt natuurboekje: Walter heeft twee witte muizen (Spitsje en Langstaart), vindt een gewond boskonijntje, dat hij goed verzorgt en later naar 't bos terugbrengt, genezen! Hij leeft mee met de hongerlijdende kinderen, waarvan juf op school vertelt. Hij is blij als er met Kerstmis een vluchtelingetje uit Duitsland komt. En als Leo, zijn vriendje, een zusje krijgt. Hij heeft verdriet als zijn muisjes zijn "gevlucht". Dat wordt weer goed gemaakt als hij van vader een zwart hondje krijgt met leuke krulletjes. Kinderspelletjes zijn niet vergeten.
Conclusie: Een vlot geschreven boekje met liefde voor de natuur, als schepping Gods. Religieus is het wel wat oppervlakkig. Als moeder het voorleest (zie de leeftijd) kan ze dat wel aanvullen met even er op doorgaan. Daarom:
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1973

Open Boekbeoordeling.