Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



C. Visser-Sluiter

Harm moet naar het internaat, druk 1, 86 blz.
geb., leuke illustr., die een harmonisch geheel vormen met de inhoud van het boek. Geschikt voor jongens en meisjes van 6-9 jaar. Prijs f 8,75.
Inhoud: Harm woont op een schip. Als hij zes jaar is, moet hij naar school, dat betekent ook: naar het internaat. Net zoals Kees en Hanneke, zijn broer en zus. Om er wat aan te wennen mag hij vóór die tijd een paar dagen logeren in het internaat. Er gaat een wereld voor het ventje open: vriendjes, die leuk zijn om mee te spelen, maar soms ook heel lelijk kunnen plagen. Een juf, die de rol van mama vervult. Een douche en niet een ligbad, zoals op het schip, enz. Later op school doet hij weer veel nieuwe,indrukken op. Beppie en later Robert worden nieuwe vriendjes. Als tenslotte Bart op zijn kamer komt slapen heeft Harm geen verdriet meer en vindt hij het toch ook wel fijn op het internaat.
Conclusie: Het leven op een schippersinternaat is voor veel kinderen onbekend. Het is interessant om daarmee eens kennis te maken. Wat weet de schrijfster fijn de sfeer in het gezin te tekenen en de situatie in het internaat. Zonder dat het er met veel woorden dik opligt ademen zowel gezin als internaat een echt christelijke sfeer. De kinderen zijn niet braaf! Het zijn ook echt kleine zondaars, die leren moeten hun eigen ik op de 2e plaats te zetten. Heel duidelijk wordt getekend, dat de Heere troosten kan en wil in verdriet. Kortom: een fijn boek, dat we van harte aanbevelen.
Eindoordeel: warm aanbevolen. C. J. Quist - v. Noort
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1986

Open Boekbeoordeling.