Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronW.P. Balkenende

Geert en Geesje in de storm, druk 1, 74 blz.
prijs gebonden f 4,70; jongens- en meisjesboek, leeftijd 10-12 jaar.
Inhoud: Geert en Geesje wonen op een hoge flat. Thuis is het niet gezellig, want vader is werkeloos en kan dit moeilijk aanvaarden. Soms gaat hij drinken. Als de kinderen slechte cijfers op school halen, gaat de meester praten. Dan ziet vader zijn fouten en het vers dat Geert met het Kerstfeest moet opzeggen versterkt zijn geloof, dat dan ook niet beschaamd wordt.
Conclusie: Een fijn boek over zorgen in een goed gezin. Soms spreken de kinderen wat ouwelijk. De tekening op blz. 59 klopt niet met de beschrijving. Ondanks dat, toch
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1977

Open Boekbeoordeling.
W.P. Balkenende

Geert en Geesje in de storm, druk 2, 75 blz.
leeftijd 10-12 jaar; gebonden; heel goed geillustreerd; geschikt voor jongens en meisjes. Prijs f 5,20.
Inhoud: Geert en Geesje wonen op de achtste verdieping van een hoge flat. Op een keer stormt het heel hard. Maar het stormt ook in hun gezin. Hun vader is werkeloos geworden tegen zijn zin. Dat geeft grote spanningen. Hij kan er niet meer tegenop. Geert en Geesje lijden er onder. Op school gaat het ook niet goed. De hoofdonderwijzer komt thuis eens praten. Dat brengt gelukkig een ommekeer ten goede. Maar daarna wordt vader heel erg ziek. Hij moet veel rusten. Langzaam wordt hij weer beter. In de Kerstvakantie gaan ze bij opa en oma en oom Henk op de boerderij in de Achterhoek logeren. Daar krijgen ze ook nog een goed bericht: vader kan weer aan het werk.
Conclusie: Een heel goed verhaal rond het actuele probleem van de werkloosheid met al de nare gevolgen, die deze hebben kan voor het gezinsleven. Maar ook hoe men dan elkaar tot steun kan wezen. Steeds wordt er gewezen op: Wie durft geloven?
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1979

Open Boekbeoordeling.