Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



R. Bartels

Henk en zijn vriend, druk 1, 38 blz.
prijs f 1,50 gebonden, geïllustreerd; jongensboek, leeftijd 8-10 jaar.
Inhoud: Gerrit is boos op zijn vriend Henk, omdat hij hem niet voor wil zeggen. De naam van zijn vriend geeft Gerrit op, als hij voetballende een ruit vernielt. Maar het wordt moeilijk voor hem, als hij op politiebureau het vinden van een portemonnee aan moet geven. Aan zijn vader vertelt hij alles, zodat zij samen alles in orde gaan maken.
Conclusie: Boekjes schrijven voor kinderen is, niet zo'n eenvoudige bezigheid, zeker niet Kerstboekjes. De inhoud van dit boekje is goed en daarom is dit boekje heel goed bruikbaar voor onze Kerst-uitdeling. De manier van vertellen is een beetje te zakelijk, daar zal wat meer "smeuigheid" in de manieren van vertellen aangebracht moeten worden. Misschien was het ook wel nuttig geweest Gerrit er niet zo goed af te laten komen na al zijn misstappen.
Eindoordeel: aanbevolen,
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1970

Open Boekbeoordeling.
R. Bartels

Henk en zijn vriend, druk 1, 38 blz.
HENK EN ZIJN VRIEND door R. Bartels (j. 7-9 jr.) 40 blz met 12 ill. van Tiny van Asselt (f 1,50). Als Henk en Gerrit voetballen en Henk een ruit inschlet, wordt hij betrapt door een politieagent. Hij geeft een valse naam op (die van zijn vriend), maar krijgt later spijt en komt dan eerlijk voor zijn leugen uit. Samen met zijn vader gaat hij naar het politiebureau. Met de beloning voor een gevonden portemonnee kan hij (gedeeltelijk) de kapotte rust betalen. Op het Kerstfeest mag Henk een tekst opzeggen over de naam van Jezus. Hij kan dit met voile overtuiging doen, omdat hij de Bijbelse woorden nu wel heel goed begrijpt. De uitgever vermeldt in de catalogus - die op aanvraag gratis verkrijgbaar is - dat dit boekje bestemd is voor 9-11 jarigen. Voor deze leeftijdsgroep lijkt het ons wat te simpel, maar voor 7-9 jarigen is het best een aardige uitgave. Nederlands Dagblad, 1970