Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J.F. Stulp

Het brugwachtershuisje van Larum, druk 1, 126 blz.
prijs gecartonneerd f 1,75; jongensboek.
Inhoud: De brugwachter en Lena zijn dochter krijgen een kleinzoon, een wees. Ruurd komt buiten zijn toedoen in zeer grote moeilijkheden. Hij wordt verdacht van beroving. Uit de schoolclub wordt hij gestoten. Een moeilijke tijd voor Ruurd. Gelukkig komt alles goed. De werkelijke berovers worden gegrepen en Ruurd wordt weer in de club opgenomen en mag naar de H.B.S. Strekking: Gods leiding ook in het leven der jeugd.
Conclusie: Een boeiend verhaal. De jongens zullen het zeker in één adem uitlezen. De godsdienstige tendenz had wel positiever kunnen zijn.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.
J.F. Stulp

Het brugwachtershuisje van Larum, druk 1, 126 blz.
Het brugwachtershuisje van Larum, door J.F. Stulp. Ruurd Dijkema komt als wees bij zijn grootvader. Het valt de twaalfjarige jongen niet mee in de nieuwe omgeving te wennen. Toch komt hij er langzamerhand in, totdat ... er een gemene diefstal gepleegd wordt, waarbij alle schijn tegen Ruurd is. Nu komt hij helemaal alleen te staan, zelfs grootvader meent hem hard te moeten behandelen. Na een hevig avontuur komt er eindelijk licht in die diefstal. De geschiedenis is gebaseerd op een goede christelijke grondslag. (geb. f 1,75)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1956-57

Open IDIL-Gids.