Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronGeesje Vogelaar-Van Mourik

Han en Hanneke beleven heel wat, druk 1, 70 blz.
gebonden, leuke zwart-wit tekeningen, die de tekst 'n extra accent geven, geschikt voor jongens en meisjes van plm 4 jaar om voor te lezen van plm 7 jaar om zelf te lezen. Prijs f 10,50.
Inhoud: Han en Hanneke zijn twee buurkinderen. Ook zijn ze twee dikke vrienden van elkaar. Bovendien zitten ze bij elkaar in dezelfde groep van de middenbouw van de basisschool. Samen beleven ze heel wat: zowel nare dingen, als ook hele fijne...! Akelig is b.v.: de kapotte ruit, waar ze beiden schuld aan hebben. Fijn is voor hen: dat ze naar de catechisatie mogen. Daar krijgen ze een boekje met vragen, zoals: "wie heeft u geschapen? God. Wie is God? Een allervolmaakste Geest. Deze vragen en antwoorden moeten ze gaan leren en ook het Psalmversje, dat achterin staat. De ouderling geeft hen deze catechisatie. Han zit bij de jongens en Hanneke moet bij de meisjes gaan zitten, nadat zij haar alpino heeft opgezet. Vervelend zijn voor Han de moeilijke sommen op school. Maar weer fijn is voor Han en Hanneke: dat ze op school plantjes gaan poten en daarna gaan verkopen. De opbrengst is voor "De Schutse". En zó "beleven" deze twee kinderen nog "heel wat"!
Conclusie: Een aardig geschreven kinderverhaal. Alleen het tijdens de basisschool naar de catechisatie gaan, zal niet voor alle (zondags)-schoolkinderen herkenbaar zijn. Daarom:
Eindoordeel: Aanbevolen. E. de Jong-Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1994

Open Boekbeoordeling.