Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronC.M. van den Berg-Akkerman

Het blijde telegram, druk 1, 39 blz.
prijs f 0,55; in slappe omslag: jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Corrie en Koosje verheugen zich in 't vooruitzicht van vaders thuiskomst. Nu kan vader, die zeeman is, met hen het Kerstfeest vieren. Maar er komt tijding, dat vaders schip met de Kerstdagen in Antwerpen ligt en nu gaat moeder naar hem toe en de kinderen moeten bij oma logeren. Eindelijk komt het blijde telegram, dat de thuiskomst van vader en moeder meldt. Strekking: Corrie en Koosje leren een teleurstelling te dragen door het verhaal van oma, die vroeger een weeskind was. Gebruik van de kerstboom.
Conclusie: Matig verhaaltje. Welke goede moeder laat nu twee kinderen alleen in huis? Leeftijd 7 à 8 jaar. Jammer, dat de kerstboom dienst doet.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.
C.M. van den Berg-Akkerman

Het blijde telegram, druk 1, 39 blz.
C.M. van den Berg-Akkerman schreef een pretentieloos verhaaltje in christelijke geest, Het blijde telegram. Moeder en haar twee kinderen verwachten tegen Kerstmis vader thuis, die al drie maanden weg is als stuurman. Op het laatste nippertje draait het op een teleurstelling uit: vader komt pas na de Kerst en moeder gaat de feestdagen bij hem doorbrengen in Antwerpen, waar het schip aanlegt. Als de kinderen al bij oma zijn arriveert dan tot grote vreugde het telegram dat vader en moeder komen!(f 0,55)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1955-56

Open IDIL-Gids.