Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Jo Andriessen

Het geheim van de wildstroper , druk 1, 83 blz.
HET GEHEIM rVvAn DE WILDSTROPER DEEL I
'Natte Dirk' is een slimme stroper van tachtig jaar. Hij woont met zijn hondje Tippie aan de rand van een natuurreservaat van plassen, moeras en riet. De jongens uit het dorp lopen met een grote boeht om Dirk heen.
Ard en Marten, twee vrienden, gaan wel eens op bezoek bij Grote Gosse, een alleenwonende oude man, die veel leest, veel weet en vaak met de jongens praat. Via enkele ondeugende streken, zoals schieten met een windbuks, het versjouwen van allerlei spullen die buiten staan bij de mensen, komen de jongens op de dijk terecht, waar ze Dirk zien. De jongens, die denken dat hij iets in zijn schild voert, bespieden hem, maar kunnen nog niets ontdekken. Als Grote Gosse met zijn neefje Koert langs de plassen fietst, brengt Dirk, die in het riet bezig is, hem bewust ten val. Koert duikt het water in en Gosse ligt bewusteloos op de weg. Hij wordt gevonden en gaat het ziekenhuis in ...
Een boek vol geheimzinnigheid en afwisseling.

UITGEVERIJ G.F. CALLENBACH B.V. - NIJKERK
ISBN 90 266 4400 0
J + M 9-11
Omschrijving inhoud in boek
Jo Andriessen

Het geheim van de wildstroper , druk 1, 83 blz.
prijs geb. f 4,25, jongensboek, leeftijd 9-11 jaar;
Inhoud: Twee jongens spelen veel in de polder, beleven daar verschillende avonturen en halen kwajongsstreken uit. Met een buks schiet Maarten een vogeltje dood en daar heeft hij spijt van. Dit eerste eindigt adrupt.
Conclusie: Wat wonderlijke avonturen. Erg vlak en neutraal. Sommige woorden willen we niet graag door onze kinderen laten gebruiken. De strekking is niet christelijk te noemen.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1974

Open Boekbeoordeling.