Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Rutger Bas

Het goud van Pech-zonder-end, druk 1, 120 blz.
Er zou nag best iets verborgen kunnen zitten in de grond van het bouwterrein, waar eens het krottenbuurtje Pech-zonder-end was. De reus, zo genoemd om zijn kolossale lijf, gelooft daar echt in, al drijven de meeste mensen er de spot mee. Als er dan plotseling een opzienbarende vondst wordt gedaan, maakt die de geheimzinnigheid alleen maar groter. Want wat de oudheidkundigen vinden, kan helemaal niet. Zouden de Plok-kinderen daar meer van weten?

Onder de naam Rutger Bas heeft een bekend Nederlands auteur dit boek geschreven. De namen Rutger en Bas (met dezelfde volgorde van letters) maken deel uit van de echte naam. Waarom dan nu een andere? Omdat elk mens wel eens iets anders wil. Onder een andere naam kun je anders schrijven, lichter en gekker.

Rutger Bas schreef nog twee boeken, die als zelfstandige verhalen kunnen worden gelezen. 'De reus van Pech-zonder-end' gaat ook over de reus, Daaf, Marrie, Joris en Henkie. Voor Daaf is zingen het fijnste dat er bestaat. Zo'n pracht van een talent moet je ontwikkelen, vindt de reus. Een talentenjacht op de tv heeft gevolgen, en niet alleen maar fijne.
In 'De dubbele bodern van Pech--zonder-end' luistert de reus als laatste achterblijver in het afbraakbuurtje elke nacht gespannen naar vreemde geluiden in het verlaten huisje naast hem. De kinderen Plok en nog heel andere dorpsbewoners komen hem to hulp. Dan doen ze in een week twee heel merkwaardige ontdekkingen.
Omschrijving inhoud in boek