Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Lenie Ippel-Breedveld

Het licht schijnt in de duisternis, druk 1, 145 blz.
gebonden, geïllustreerd met 16 schitterende kleurenfoto's. Geschikt voor jongens en meisjes van 10 jaar en ouder. Prijs f 23,50.
Inhoud: In een Afrikaans dorp is Ochihoe, de medicijnman, een veelbetekenend en machtig man. Deze macht komt in gevaar als de vrouw van Odeh sterft bij de geboorte van haar kind. Volgens de afgoden moet nu de baby ook gedood worden. Maar dit weigert Odeh. Hij brengt zijn hulpeloze dochtertje naar een zendingspost. Ochihoe spreekt de vloek uit over Odeh en zijn dochter Erima, die als verzorgstertje van de baby meegaat. In het weeshuis van de zendingspost hoort Erima over de Heere Jezus vertellen. Ze gaat er ook naar school. In haar dorp gebeuren intussen allerlei ingrijpende dingen. Erima wil later, als haar zusje groot is, naar haar dorp teruggaan om daar te gaan vertellen van Ohe Jisos, de God van het Licht.
Conclusie: Een aangrijpend en boeiend beschreven zendingsverhaal. De schrijfster is zelf een aantal jaren werkzaam geweest in de zending in Nigeria. Zij schrijft dus uit eigen ervaring en doet dat op een bekwame manier.
Eindoordeel: warm aanbevolen. W.M.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.