Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Hermanna

Het verloren schaap, druk 1, 16 blz.
G.K.O. 3 t.d.t. In de zomervacantie logeert een familie op de hei. Tijdens een onweer gaat een herder zijn verloren schaap zoeken. De kinderen zien hierin de zoekende liefde van den Heere Jezus. Eén der kinderen, daartoe verleid door grootere jongens, gaat snoepen en stelen; hij breekt een been en wordt in een ziekenhuis opgenomen. Zijn moeder wijst hem op Jezus, die ook zijn zonden vergeven wil. Boekjes, die Jezus' opzoekende liefde tot thema hebben, vinden bij ons een warm onthaal. Het is dan ook niet te verwonderen, dat deze vertelling over het verloren schaapje onze hartelijke aanbeveling verkrijgt.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1937

Hermanna

Het verloren schaap, druk 1, 16 blz.
jongens- en meisjesboek; geschikt voor een leeftijd van ± 7-10 jaar; algemeene strekking. Korte inhoud, Een gezin uit de stad ging reeds vroeg naar het platteland met vacantie. Daar op de heide ontmoeten zij Krelis, den herder, met zijn kudde. Een schaap had den naam van "weglooper". Telkens moest het opgehaald worden. Jettie en Mauk gingen in de zomervacantie met Krelis mee. Tijdens een onweder was "Weglooper" weer afgedwaald. Krelis sloot de schapen op in de kooi en ging het afgedwaalde zoeken. Toen hij het gevonden had, nam hij het op z'n schouders en zoo kwam hij aan de deur van het gezin uit de stad. Zij vonden het een echt beeld van den Goeden Herder. Mauk kreeg verkeerde kameraadjes. Hij brak op een keer zijn been en liep een hoofdwonde op. Hij kwam in het Diaconessenhuis terecht, Moeder mocht daar acht dagen bij hem blijven, waarna hij thuis kwam. Dat was een blijdschap. Algemeene op- of aanmerkingen, Het is een boekje, dat aardig verteld is. Mauk had veel geleerd in het Diaconessenhuis en zou zich wel bedenken, eer hij zich weer liet meesleepen. In zekeren zin was Mauk een afgedwaald schaapje. Stootend is het gebruik van de woorden Heer en Lieve Heer.
Conclusie: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1937

Open Boekbeoordeling.
Hermanna

Het verloren schaap, druk 2, 16 blz.
Prijs f 0,20; in slappe omslag; geïll.; jongens- en meisjesboek; Strekking: Tijdens een onweder was een schaap, "de Wegloper", weggegaan. Krelis, de schaapherder, ging nadat hij de andere schapen had opgesloten, het verloren schaap zoeken. Hij vindt het en brengt het op zijn schouders thuis. Gebruik van lieve Heer een keer.
Conclusie: Het is een boekje, dat aardig verteld is. Mauk had veel geleerd in het Diaconessenhuis. In zekere zin was Mauk een verloren en afgedwaald schaapje.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1948

Open Boekbeoordeling.