Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronAnne de Vries

Het boek van Jan Willem, druk 1, 172 blz.
Het boek van Jan Willem door Anne de Vries blijft een kostbaar stuk lectuur voor de jongste lezersgroep. De vijfjarige Jan Willem maakt zijn kleine verkenningstochtjes rond het huis, sluit vriendschap met een jongen met wie hij enkele avontuurtjes beleeft, doet boodschappen, bezoekt zijn grootouders, kortom: het zijn de eenvoudige belevenisjes van een kleine jongen, voor wie dit allemaal intussen volle ernst is. Mede door de fijne illustraties van Tiny van Asselt een heerlijk boek. (geb. f 9,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.

Anne de Vries

Het boek van Jan Willem, druk 5, 173 blz.
gebonden, geïllustreerd in zwart en met kleuren, geschikt voor jongens en meisjes van 4-6 jaar. Prijs f 24,90.
Inhoud: Hoewel het om een vijfde druk gaat, blijft het boek een bestseller voor onze kleuters. Jan Willem is een jongetje van een jaar of vijf en beleeft allerlei leuke dingen en avonturen, zoals met de konijnen, bij het uitgaan, met het vissen, in het park. Het is een echt boek om aan onze kleuters te vertellen of voor te lezen.
Conclusie: Een prachtig voorleesboek voor onze kleuters van de meester-verteller Anne de Vries. Boeiend geschreven voor kinderen. Godsdienstig komt het wat zwak over, hoewel de christelijke noties als eerlijkheid, naastenliefde, liefde tot de natuur duidelijk uitkomen. Gebruik van Heer.
Eindoordeel: aanbevolen. C. L. Maaskant
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1994

Open Boekbeoordeling.