Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



A. Duyser

Het vreemde zusje, druk 1, 87 blz.
Prijs f 1,20; gecartonneerd; geïllustreerd; jongens- en meisjesboek; leeftijd 10-12 jaar. Strekking: Een Jodenkind wordt in de bezettingstijd door een boerengezin liefderijk opgenomen. God redt uit de ontstane gevaren.
Conclusie: Men doet het om Godswil en wordt in het vertrouwen op 's Heeren hulp niet beschaamd. God helpt in nood. Deze waarheid wordt er in beleden.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1947

Open Boekbeoordeling.
A. Duyser

Het vreemde zusje, druk 2, 79 blz.
prijs f 1,20; gecartonneerd; meisjesboek, leeftijd ± 10-14 jaar.
Inhoud: Het vreemde zusje is een jodenmeisje, dat bij een boer in de oorlogstijd ondergebracht wordt. Ook daar worden moeilijke dagen gekend, maar God redt ook daar wonderlijk uit.
Conclusie: Het is goed voor de kinderen van thans, dat zij lezen wat er in de oorlogstijd is meegemaakt en de Heere vaak wonderlijke uitredding gaf. Verantwoord christelijk boekje.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1953

Open Boekbeoordeling.
A. Duyser

Het vreemde zusje, druk 2, 79 blz.
Een wel boeiend en verantwoord verhaaltje uit de tijd van de Duitse bezetting is Het vreemde zusje, door A. Duyser. Gert-Jan krijgt een vervolgd Jodenmeisje tot "zusje". Hij wil niet alleen een broer voor haar zijn, maar ook een beschermer en hij toont dat ook door zijn daden. Prettige verteltoon en eenvoudige plaatjes.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1953-54

Open IDIL-Gids.