Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronM.A.M. Renes-Boldingh

Het geheim van de Vinkensteeg, druk 1, 109 blz.
11 t.d.t., G.K.C.B., J.M. 9-12 j. In de Vinkensteeg, waar Aart en Mijntje, tweeling uit een opgewekt christelijk gezin, wonen zijn in dit mooie verhaal de geheimen niet van de lucht. Er zal in de buurt een kampeerterrein gereed gemaakt worden en daarvoor moet eerst een zandbult worden weggegraven. Er hebben allerlei, soms blijde, soms droeve, gebeurtenissen plaats, en het eind is dat vader Knechtjes, kampwachter wordt. 'n Modern-geïllustreerd en goed uitgevoerd boek, dat een echt christelijke geest ademt. Gods Woord is het richtsnoer in het leven van deze mensen. Wij zijn blij met dit boek en kunnen het voor onze zondagsscholen hartelijk aanbevelen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissi├źn van "Jachin", 1963

M.A.M. Renes-Boldingh

Het geheim van de Vinkensteeg, druk 1, 109 blz.
prijs gebonden f 1,40; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Voor Aart en Meintje, de tweeling uit de Vinkensteeg, worden heel wat geheimen, die op de Vinkenbuurt betrekking hebben. Een van de belangrijkste geheimen is wel, dat er in de geheimzinnige Vinkenbuurt, die een rijke historie blijkt te bezitten, een kinderkamp verrijst en dat de ouders van Aart en Meintje aangesteld worden tot kampbeheerders. Strekking: De Here bestuurt alles en Hij wil, dat wij in alle omstandigheden van het dagelijkse leven van Hem alleen alles verwachten, omdat door de zonde de gevaren van alle zijden ook de opgroeiende kinderen steeds bedreigen. Gebruik van Heer en Here.
Conclusie: Een goed geschreven verhaal, dat de kinderen wel graag zullen lezen en waarin tegelijk iets ingevlochten wordt wat in onze tijd vooral nogal actueel is, gevaren die het kinderleven bedreigen. Dat er voor de zondag wel verteld wordt, dat de kinderen met de ouders bij de werkzaamheden van de kinderkamp gaan kijken als een belangrijke gebeurtenis, maar niets over het gaan naar de kerk op die dag lijkt mij een zwakke kant. Fietsen op zondag.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1963

Open Boekbeoordeling.
M.A.M. Renes-Boldingh

Het geheim van de Vinkensteeg, druk 1, 109 blz.
M.A.M. Renes-Boldingh schreef een eenvoudige vertelling onder de titel Het geheim van de Vinkensteeg. Een groepje "arme" plattelands-kinderen beleeft avontuurtjes en hun hond Bello speelt daarbij een grote rol. Op het grote Vinkenveld worden houten huizen gebouwd voor een bleekneusjes-zomerkamp en de ouders van de tweeling Aart en Mijntje worden als kampbewaarders aangesteld. Het boekje is te zwaar geladen met vrome uitlatingen en wenken. (geb. f 1,40).

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1963-64

Open IDIL-Gids.