Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronM.A.M. Renes-Boldingh

Het geheim van de gouden sleutel, druk 1, 156 blz.
prijs gebonden f 2,10; jongensboek.
Inhoud: Duco, een adellijk kind, is te vondeling gelegd door zigeuners. Heer Adelbrecht van het kasteel Leeuwenburg, zorgt met zijn moeder voor Duco's opvoeding. Als de jongen groot is, gaat hij zoeken naar het gouden sleuteltje, dat past op een gouden sieraad, op hem gevonden bij zijn komst op het kasteel. De oude minstreel Hielco heeft het gekregen van een kluizenaar, die woonde dicht bij de burcht van Duco's ouders. Strekking: Duco is bovenal een kind van het hemelrijk. Een verhaal uit de middeleeuwen. Geschiedkundig (kruistochten).
Conclusie: Aardig spannend verhaal. Geheimzinnig, romantisch.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1959

Open Boekbeoordeling.
M.A.M. Renes-Boldingh

Het geheim van de gouden sleutel, druk 1, 156 blz.
Voor jongens en meisjes is Het geheim van de gouden sleutel, een verhaal uit vroeger tijden van M.A.M. Renes-Boldingh. Duco is een vondeling, die ten tijde van de Kruistochten als Duco van de Leeuwenburg op een Veluws kasteel opgroeit. Het geheim van zijn afkomst wordt later met de hulp van Hielco de minstreel opgelost. Een aardig en ongekunsteld verhaal, dat wel in de smaak zal vallen. (geb. f 2.10)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1959-60

Open IDIL-Gids.

M.A.M. Renes-Boldingh

Het geheim van de gouden sleutel, druk 2, 160 blz.
prijs f 1,75, Flevo-pocket; jongens-en meisjesboek.
Inhoud: Adelbert van de Leeuwenberg vindt een jongetje, dat onder een boom te vondeling gelegd is. Een gouden kettinkje heeft dit knaapje om zijn hals, maar het sleuteltje ontbreekt. Groter geworden gaat deze jongen op zoek naar het ontbrekende sleuteltje, tot hij het gevonden heeft. Gebruik van Heer.
Conclusie: Dit boek is wel heel goed geschreven en laat zich vlot lezen. Toch doet het vreemd aan door een beetje te veel aan onwaarschijnlijkheden. Erg goed bruikbaar is het voor onze kerst-uitdeling helaas niet.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.