Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA. van Hartingsveldt

Het teken van de vis, druk 1, 124 blz.
prijs f 1,60; gebonden; geïll.; jongens- en meisjesboek, leeft. 12 jaar en ouder.
Inhoud: Alard, een Batavenjongen, raakt bevriend met Decius, een jonge Romeinse centurio. Deze is Christen en vertelt ook zijn vriend van de Heere Jezus. Wanneer Decius berichten naar Rome moet brengen, gaat Alard mee. In Rome breekt dan de Christenvervolging uit onder keizer Nero. Vele Christenen worden verraden door Ulfert, een vroegere Friese slaaf. Na de dood van Nero is de vervolging ten einde. Decius en Alard zijn gespaard gebleven en keren naar het Batavenland terug. Ook Ulfert is Christen geworden. Strekking: Als men een waar christen is, heeft men zijn vijanden lief.
Conclusie: Een prachtboek.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1951

Open Boekbeoordeling.
A. van Hartingsveldt

Het teken van de vis, druk 2, 124 blz.
prijs f 1,50; gecartonneerd; jongensboek.
Inhoud: Alard, een Bataven-jongen, raakt bevriend met Decius, een jonge Romeinse Centurio. Deze is een christen en vertelt zijn vriend van de Heere Jezus, waardoor Alard gewonnen wordt. De vriendschap is zeer innig. Alard weet zijn vriend Decius uit de handen van zijn vijanden te houden. Met hem naar Rome gegaan, omdat de centurio een bijzondere opdracht had, maakt Alard de christenvervolging mee, waar velen verraden worden door Wulfert, een bekende van Decius en Alard. Maar ook Wulfert komt tot bekering.
Conclusie: Een uitstekend boekje, dat de kinderen met spanning zullen lezen. Het is heel leerzaam, want hier worden ze vertellende ingeleid in de spannende tijd van de christenvervolging onder Nero. De godsdienstige strekking is goed.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1953

Open Boekbeoordeling.