Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Tineke Dooge-Verra

In het land van de Navajo's, druk 1, 93 blz.
geb., geïll., jongens en meisjes van 10 jaar en ouder. Prijs f 10,-.
Inhoud: Eelco en Marjan zijn de enige Hollandse kinderen in het Amerikaanse stadje, waar hun vader is gaan werken. (Wat voor werk??) Het stadje ligt in het zuidwesten van Amerika, dicht bij het reservaat van de Navajo-Indianen, in een droog warm woestijngebied. Ze gaan er naar school, hebben veel vriendjes, maar spelen het liefst met de kinderen David en Dicky van de Navajo-Indiaanse predikant die ook in het stadje is komen wonen, net als veel andere Navajo-Indianen, die naar de stad getrokken zijn, weg van het hete droge land. 's Zondags gaan ze met elkaar naar het witte kerkje van de Indianen. Eelco en Marjan leren veel van de gewoonten van de Navajo-Indianen. Vooral door diverse bezoeken aan de familie van David en Dicky, die nog in het reservaat wonen. Ook maakt de Hollandse familie nog een vakantiereis met de kampeerwagen, tijdens welke heel veel gezien en beleefd wordt. Verder is er het geestelijke gehandicapte jongetje Johny, waar het gezin zich over ontfermt, vooral als Johny's moeder naar het ziekenhuis moet.
Conclusie: Een informatief, prettig leesbaar geschreven boek. Wel erg probleemloos. Alles verloopt gladjes. Het godsdienstig element is zeker aanwezig, maar over de zonde en genade wordt nauwelijks gesproken.
Eindoordeel: als kerstboek matig aanbevolen. M. C. R.- Vr.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1987

Open Boekbeoordeling.
Tineke Dooge-Verra

In het land van de Navajo's, druk 2, 93 blz.
gebonden, geïllustreerd, geschikt voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar. Prijs: f 12,50.
Inhoud: De tweeling, Eelco en Marjan besteden een deel van hun vakantie aan het werken onder de Navajo-Indianen. Vader en moeder brengen ze er met de auto heen. Het is een lange reis. Onderweg bezoeken ze verschillende Indianenstammen. Het worden spannende weken voor de tweeling. Ze leren er niet alleen het maatschappelijk leven van de Indianen kennen, maar maken ook kennis met het godsdienstig leven van de Navajo-Indianen.
Conclusie: Goed en evenwichtig boek. Het verhaal speelt in een heel andere wereld. Taal en stijl is goed.
Eindoordeel: Aanbevolen. C. L. Maaskant
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1992

Open Boekbeoordeling.