Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Liesbeth Lems

In spin de bocht gaat in, druk 1, 46 blz.
prijs f 1,15 gebonden; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Rino is voor het eerst naar de kleuterschool. Zijn grotere zusje Marja moet hem na schooltijd ophalen, maar Rino wacht te vergeefs, Marja komt niet, door het touwtje springen heeft ze Rino vergeten. Ze denkt pas aan hem, als ze thuis komt. Rino komt terecht bij mensen van de wegenbouw. Er komt een geweldige regenbui. Ondertussen is Marja aan 't zoeken, schuilt voor de regen in een keet en ... daar is Rino. Wat heeft moeder een angst uitgestaan! Strekking: Onnadenkendheid en opgaan in spel kunnen ernstige gevolgen hebben.
Conclusie: Goed boekje, leeftijd 6 tot 8 jaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
Liesbeth Lems

In spin de bocht gaat in, druk 1, 46 blz.
In spin, de bocht gaat in door Liesbeth Lems. Vierjarige Rino mag voor het eerst naar de kleuterschool. Zijn zusje gaat na school echter spelen en vergeet hem af te halen. Eenvoudig verhaaltje met stichtelijke inlassen. (geb. f 1,15)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1966-67

Open IDIL-Gids.

Liesbeth Lems

In spin de bocht gaat in, druk 2, 46 blz.
prijs gebonden f 1,55; geïllustreerd; meisjesboek van 6-9 jaar.
Inhoud: Marja zal haar broertje naar de kleuterschool brengen. Ze belooft hem ook weer te halen. Ze is echter zo verdiept in haar spel, dat ze de tijd vergeet. Anneke, haar vriendinnetje, gaat mee. Op kleuterschool en bij de grote school is Rina niet. Hij is naar de nieuwe weg kijken, weten ze haar te vertellen. Een fikse bui overvalt hen, Ze worden in een schaftkeet geroepen en daar is Rina. Alles komt weer in orde.
Conclusie: Een eenvoudig gegeven op boeiende wijze verteld. Ondanks het feit dat ze vader en moeder in hun vertrouwen teleurstelden, kreeg Marja dit vertrouwen toch weer. Godsdienstig niet zo heel sterk.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1969

Open Boekbeoordeling.
Liesbeth Lems

In spin de bocht gaat in, druk 3, 48 blz.
prijs f 1,85 gebonden; meisjesboek, leeftijd 7-8 jaar.
Inhoud: Rina gaat voor 't eerst naar de kleuterschool. Z'n zusje Marja vergeet hem om twaalf uur uit school te halen. Dat betekent opschudding en schrik bij Marja, haar ouders en kennissen. Rina is zoek. Rino wordt gelukkig gevonden. Marja mag hem 's middags toch weer naar school brengen.
Conclusie: Een goed geschreven verhaaltje over een gezinnetje, waarin de verhoudingen uitstekend getekend zijn, echt christelijk!
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1971

Open Boekbeoordeling.