Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J.C. Jongerden-de Jonge

Inspecteur Almund grijpt in, druk 1, 93 blz.
vervolg op "De pen met het gouden kroontje" en op "Inspecteur Almund krijgt hulp," maar ook los daarvan te lezen, illustraties door Jaap Kramer, voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Prijs f 12,50.
Inhoud: Bjorn en zijn vriend Nils hebben vakantie en ze zijn er bijzonder blij mee, dat inspecteur Almund komt logeren. Niet ver van hen vandaan is een nieuwe buurman in een oud huis komen wonen. Huis en tuin zijn door hem hermetisch afgesloten en dat wekt argwaan. De jongens vinden een injectienaald in hun roeiboot en enkele dagen later is hun boot met een bijl vernield. Een spannend avontuur brengt de ontknoping van het verhaal.
Beoordeling: Je zou dit boek een kleine detective kunnen noemen. Bjorn en Nils, twee Noorse jongens, ontpoppen zich als ware rechercheurs. Ze worden m.i. te vrij gelaten en teveel betrokken bij allerlei situaties. Of dit boek, dat zeer spannend geschreven is, zoveel opvoedkundige waarde heeft, waag ik te betwijfelen. Het christelijk element is duidelijk, maar niet overdreven, aanwezig.
Eindoordeel: Matig aanbevolen. Woerden J. D. van Leeuwen
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1996

Open Boekbeoordeling.