Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronP. Boer

Wat is er gebeurd? , druk 1, 86 blz.
geb.; De geschiedenis van ons land is uitgebeeld in stripverhaal; geschikt voor jongens en meisjes van 8-12 jaar; prijs f 26,50.
Inhoud: Deze geschjedenisstrip is eerder verschenen in het familieblad "Terdege". Het boek op A4 formaat behandelt de geschiedenis van ons land vanaf de oudste tijden tot heden. Dat het een geschiedenisboek in vogelvlucht is, is wel duidelijk als we bedenken, dat de hele geschiedenis als beeldverhaal in 86 blz. moet samengeperst worden. De schrijver heeft onmiskenbaar originele idee├źn om de geschiedenis wat dichter bij de kinderen te brengen. Het godsdienstig element komt goed tot zijn recht. M.i. gaat de schrijver met zijn fantasie en woordspelingen wel eens wat te ver, zodat de geschiedenissen wel eens wat geweld aangedaan wordt, zoals op blz. 11 waar een verkeersbord afgebeeld staat in de Romeinse tijd. Overigens is het een prachtig leer-, lees-, en kijkboek.
Conclusie: Het is een boek, dat kinderen van de genoemde doelgroep zeker zal interesseren en de belangstelling voor het vak geschiedenis zal opwekken.
Eindoordeel: aanbevolen. C. L. Maaskant
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1990

Open Boekbeoordeling.